Turtite chinezesti cu ceapa verde

de AndreeaJ in Aperitive / Garnituri, 1 Sep 2011 | 11759 vizualizari

 

Aceste turtite chinezesti fac parte din categoria "dim sum" a mancarurilor chinezesti. Ele se prepara dimineata si se consuma neaparat calde, alaturi de sos de soia.

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina de grau
  • 120 g apa clocotita
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurite ulei de susan
  • 3 linguri ulei vegetal pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite chinezesti cu ceapa verde:

Intr-un castron amestecam faina cu sarea, adaugam putin cate putin apa (s-ar putea sa nu fie nevoie de toata apa, depinde de tipul de faina), amestecam cu grija cu lingura sau cu o spatula, pana obtinem o biluta de aluat moale.

O lasam deoparte, acoperita cu un prosop pentru 15 minute. Dupa aceea modelam din ea un sul cam de 12 centimetri lungime

Taiem sulul de aluat in parti egale. Vom obtine 6 bucatele de aluat pe care le vom transforma in mingiute.

Luam o mingiuta de aluat si o indindem cu sucitorul intr-o foaie foarte subtire. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie ungem suprafata foii cu ulei de susan.

Taiem ceapa verde in bucati si presaram peste foaia de aluat.

Rulam foaia de aluat intocmai ca pe o clatita, obtinem un rulou.  Rulam bucata de aluat, dandu-i o forma de melc, iar peste melcul format trecem usor sucitorul, astfel incat sa obtinem o turtita cam cat palma noastra.  Prajim in uleiul incins turtitele pana acestea se rumenesc, dupa care le scoatem pe servetele de bucatarie. Le servim cat sunt calde alaturi de un sos dulce sau picant. Sunt delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite chinezesti cu ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Bruschete cu cascaval Delaco